Validering hjälpte Adrian till nytt jobb

Adrian Skelton fick stöd från Trygghetsfonden TSL att validera sina kunskaper. Det visade sig bli en erfarenhet som stärkte både Adrian och hans familj.

Adrian har en bakgrund som snickare och när beskedet om uppsägning kom visste Adrian inte vad han skulle göra. Alternativet att studera vidare på egen hand kändes svårt. -Jag visste inte vart jag skulle börja och om jag skulle behöva ta lån för att göra det möjligt, säger Adrian.

Validering var vägen fram
Det var först när Adrian fick träffa omställningsrådgivaren Linda Edhagen på Trygghetsfonden TSL som blev det tydligt att validering var bästa vägen fram till ett nytt jobb. På så sätt skulle Adrian lättare kunna intyga sin kompetens inom träarbete inför framtida arbetsgivare.

- Stödet jag fick hjälpte mig verkligen så mycket! Trygghetsfonden TSL investerade i mina kunskaper vilket hjälpte mig att hitta ett nytt jobb. Det har haft en positiv inverkan på mig men också på hela min familjs vardag, säger Adrian.

Jobbcoachen gav styrka
Relationen till jobbcoachen Johan Lindström på Lernia betydde också mycket för Adrian där han fick hjälp med att kartlägga sin kompetens. -Jag vill tacka min jobbcoach för all hjälp, säger Adrian

Idag har Adrian fått anställning på Australien Bygg. - Jag hade hört bra saker om företaget och kände att det var rätt för mig.

Vilket råd vill du ge till andra som söker jobb?

- Lägg inte all din tid på att skicka cv till företag som kanske ändå i inte svarar. Lägg tiden på nätverk och att hitta din passion. I Sverige finns möjligheten att studera och välja en karriär som känns meningsfull för dig. Livet är för kort för att hela tiden önska att man egentligen gjorde något annat. Vi spenderar nästan halva våra liv på jobbet och då är det bättre att göra något som man verkligen tycker om.

Senast ändrad: 2019-10-15